


ارسلان فتحی پور با تاکید بر اینکه مهم ترین هدف بانکها برای ادامه فعالیت افزایش سودآوری با توجه به منابع موجود آنهاست،گفت: مدیریت ریسک یکی از ابزارهای رسیدن به سودآوری توسط بانکهاست و این اطمینان را ایجاد می کند که مطالبات مالی قابل وصول شود.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس هشتم و نهم در ادامه با اشاره به اینکه هدف اصلی مدیریت ریسک در بانکها ارایه بهترین عملکرد و استفاده بهینه از سرمایه و بالابردن ارزش سهام است، گفت: بانکها در اعطای تسهیلات به مشتریان با دقت و حساسیت بیشتری باید عمل کنند چراکه در صورت پرداخت به موقع اصل و فرع تسهیلات، سودآوری بانکها افزایش خواهد یافت درغیر این صورت متضرر خواهند شد.
وی با بیان اینکه بانکها با چهار نوع ریسک شامل اعتباری، عملیاتی، بازار و نقدینگی مواجه هستند، گفت: مدیران باید بهترین شیوه کاهش ریسک را به کار گیرند و بتوانند کنترل موثر و مدیریت ریسک اثر بخش را پیاده کنند چرا که بانکها با انواع خطرات مواجه هستند. این نماینده ادوار مجلس با اشاره به نقش بانکها در رشد اقتصادی کشور های در حال توسعه و توسعه یافته، گفت: به منظور دستیابی به اهداف، بانک ها باید به صورت مداوم ثبات عملکرد مالی شان را حفظ کنند.
فتحی پور بابیان ریسک اعتباری یک شاخص بانکداری بینالمللی است که مورد تأیید نهادهای نظارتی بانک مرکزی هم میباشد، گفت: در دنیای بانکداری به دلایل مختلف از جمله تنوع و گوناگونی عملیات بانکی ماهیت متفاوت عملیات بانکی، وضعیت سرمایه بانک ، وضعیت منابع سپردهگذاران و فراوانی آنها، متفاوت بودن منافع بانک و سپردهگذاران، تعدد و تفاوت وضعیت مالی تسهیلات گیرندگان و نبود تخصص کافی در زمینههای مدیریت منابع، ثبت عملیات زیادمالی و نقل و انتقالات زیاد پولی داخلی و خارجی زمینههای بروز ریسک وجود دارد.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس .هشتم و نهم افزود: تمام این موارد ایجاب میکند که مدیریت ریسک در بانکها حساستر، پیچیدهتر و مشکلتر ازمدیریت ریسک در دیگر واحدهای اقتصادی باشد. وی با اشاره به اینکه مدیریت ریسک فرایندی است که هدف آن کاهش امکان آثار زیان آور یک فعالیت از طریق اقدام آگاهانه برای پیش بینی حوادث ناخواسـته و برنامه ریزی برای اجتناب از آنها می باشد ، اظهار داشت: بانكها نبض فعالیتهاي مالی هستند و وضعیت حاکم بر آنها می تواند تأثیرمهمی بر ساير بخش هاي اقتصادي يك جامعه داشته باشد .
این نماینده ادوار مجلس گفت: در ساال هاي اخیرنظام بانكی به دلايل مختلفی از قبیل خطر يا هزينه هاي ناشی از نوسانهاي نرخ بهره، تورم، ارز و يا بازپرداخت نشدن تسهیلات پرداختی با چالشهاي متعددي روبرو شده اند.تداوم و شدت چنین چالشهايی براي سیستم بانکی در دنیا و کشورها بحران هاي متعدد اجتما عی را رقم زد ه ا ست ، و جو د چنین پیامدهايی،مسئولان نهادهاي نظارتی و اجرايی سیستمهاي مالی را بر آن داشته است تا مديريت ريسك نهادهاي مالی و به خصوص بانكها را با جديت بیشتر و کارشناسانه تري مورد توجه قرار دهد./
برچسب : فتحی پور،بانک صادرات،مدیریت ریسک